Lotan toivelista uusista työkaluista

Helsinki Hacklabin wiki
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Tälle sivulle voi kirjoittaa toiveitaan Lotalle mahdollisesti hankittavista uusista työkaluista. Toiveista on hyvä keskustella myös muiden kanssa esimerkiksi tiistain labi-iltana.
Sivujen ylläpitäjät voivat kirjata kommentteja tänne.

Työkalu Kiinnostuneet Kommentteja työkalusta
Jousikuormitettu kaiverruspuikko Depili, msm & muita esim http://www.tormach.com/store/index.php?app=ecom&ns=prodshow&ref=32447 (tuumamitoitettu, pitäisi löytää ihmisten mitoissa oleva)

(Kremmen:) Ostetaan tuumamitoitetu pidin, ei se swen vaikeampaa ole.
(Depili) Tällä siis saisi sitten ties mitä etupaneeleita, nimikylttejä pienoismalleihin ja muuta kivaa. Selvitettävä on miten muisti riittää..

Paineilma-turboistukka pienten terien kanssa poraamiseen yms  ??? (Kremmen:) Tämä on sitten arvokas modaus. BT40-sovitteiset istukat maksaa ja koneeseen pitää lisätä paineilman otto ja ohjaus karalle, kaikkine tarvittavine sovittimineen. Ei ole varmasti tiedossa pystytäänkö ohjaus automatisoimaan g-koodissa.
R=2 pallopääjyrsin fillettejen tekemiseen pienempiin kappaleisiin Depili (Kremmen:) huomatkaa, että _pallopäällä_ ei saa suoraan fillettejä, täytyy olla fillettiterä eli semmoinen jossa on kouru, ei palloa.

Muussa tapauksessa joutuu ajamaan aika monta iteraatiota mutta on sekin mahdollista. Silloin säteellä ei ole niin väliä kumminkaan. Eli pallopäitä meillä jo on.
(Depili) Siis tarkoitus oli tehdä "pyöristys" nimenomaan "taskun sisälle", bullnose toimisi siis kanssa.

Hammaspyörien jyrsinkiekkosarja karoineen Kremmen Jokin sopiva modulikoko välillä M0,5 - M2 vaikka. Tai jopa useampikin setti eri sovellusalueisiin.
Rakosaha tai useampiakin, mielellään sopiva samaan karaan kuin hammaspyöräkiekot Kremmen, msm Rakosaha on siis pieni "sirkkeli" jolla voi sahata vaakasuoria kapeita railoja.
Siilijyrsin min. 75mm Kremmen "Siili"jyrsin on tarkoitettu pystysuoran pinnan kylkijyrsintään. Pitkiä kappaleita ei aina voi nostaa pystyyn tapilla jyrsitäväksi, jolloin vaikkapa päädyn oikaisu on tehtävä kylkijyrsintänä

Nyt labilla olevat palajyrsimet eivät jyrsi tasopintaa kyljen suunnassa, vaan tuloksena on limisaumaveneen kylkeä muistuttava pinta kun palat ovat vinossa.

Lisää viistoterätappeja mm. tekstien kaiverrukseen Kremmen Labilla on nyt 1 kpl 8 mm karbidi-viistejyrsin joka toimii hyvin pisteiden merkkaukseen, viisteiden ajoon ja kuvioiden (myös tekstin) kaiverrukseen.

Oikein pienipiirteistä kaiverrusta varten voisi olla ohuempiakin teriä, jopa 2 ... 3 mm tms


Lotta Ohjeet:

Edellinen

Takaisin Lotan työkalut

Seuraava