Keskustelu:Sääntömuutokset

Helsinki Hacklabin wiki
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Sisällysluettelo

Suunnitelma

Täällä käydään keskustelua sääntömuutoksista 2019.

Suunnitellut muutokset mm.:

* jäsenen velvollisuuksiin lisätään ehto tapaturmavakuutuksesta
* viittaus erilliseen työtilaa koskeviin sääntöihin, joiden rikkomisesta voidaan jakaa sanktioita
* hallituksen mahdollisuudet vapauttaa jäsen jäsenmaksuvelvoitteesta

Erilliset työtilan säännöt

Työtilan sääntöjen tarkoitus on tehdä työtilasta entistä turvallisempi tilan käyttäjille ja antaa mahdollisuuksia puuttuua erilaisilla keinoilla kaikenlaiseen häiriökäyttäytymiseen, uhkaaviin tilanteisiin, vaaran aiheuttamiseen tai epäturvallisiin työmenetelmiin.

Lisätään yhdistyksen sääntöihin kohta, jossa työtilan sääntöjen rikkominen voi johtaa joko jäsenyyden perumiseen tai muihin vähemmän vakaviin toimenpiteisiin, kuten porttikieltoihin tai muihin käyttökieltoihin.

Hallituksen mahdollisuus tehdä poikkeuksia tai lisäyksiä sääntöhin tarkoittaa: esim. tapahtumien aikaan voidaan höllentää tiukkoja alkoholin käytön sääntöjä ja vastavuoroisesti rajoittaa työkoneiden käyttöä tai tapahtuman ulkopuolisten pääsyä tilaan.

Henkilökohtainen tapaturmavakuutus

Yhdistyksellä ei ole tapaturmavakuutusta yhdistyksen jäsenille ja jokaisen jäsenen tulee huolehtia asia omalta osaltaan itse.

Henkilökohtainen tapaturmavakuutus oman turvallisuuden vuoksi olisi edellytettävää vähintään avainjäseniltä, mutta mahdollisesti myös kaikilta muilta työtilaa käyttäviltä jäseniltä.

Jäsenmaksuvelvoitteiden vapautukset

Erilaisiin poikkeustilanteisiin, väärin maksettujen maksujen ym. väärinkäsitysten selvittämiseksi, tai hyvin vähävaraisten jäsenten osalta hallituksella tulisi olla joustava mahdollisuus myöntää harkittuja vapautuksia jäsenmaksuvelvoitteista yhdenvertaisuusperiaate huomioon ottaen.

Virallistetaan yhdistyksen vakiintunut tapa myöntää vapautus kuluvan vuoden jäsenmaksuista kaikille Q4 aikana liittyneille jäsenille.