Zebex CT131

From Helsinki Hacklabin wiki
Jump to: navigation, search

Läbillä on kasa lahjoituksena saatuja Zebex CT-131 viivakoodimoduleita. Tässä nopeat muistiinpanot, miten niitä voi käyttää.

Modulissa on 12pin FFC-liitin, jonka kaikki signaalit löytyvät myös testipädeinä. Testipädeihin voi juotella piuhat, minimaalinen setup on:
1 - VDD (3.1-5.25V)
3 - Trigger, active low
5 - TxD, data ulos 9600bps
7 - GND

Modulin testipädit

Modulissa on myös USB HID/COM.

Viivakoodi luetaan vetämällä trigger alas, jolloin LEDit valaisevat kohdealueen. LED-valaistus sammuu, kun koodi on luettu.

Moduli konfiguroidaan samoin kuin useimmat tämän tyyppiset lukijat - viivakoodeilla. Ensin luetaan 'Start of Configuration'-merkki, sitten konfigurointeja ja sen jälkeen 'End of Configuration'. Koodit löytyvät linkitetystä Dropbox-kansiosta ProgramminGuidesta. Jokaisella sivulla on yläreunassa SoC ja lopussa EoC-merkit. Lukeminen onnistuu helpoiten peittämällä ylhäältä/alhaalta koodit, joita ei halua lukea ja siirtämällä lukemisen kohdekoodille.

Auto Scan/Auto Trigger Mode/Auto Detect Mode mahdollistaa lukemisen ilman trigger-signaalia. Huomaa, että moduli ei normaalisti lähetä kahta kertaa samaa koodia ennen viivettä (Same Code Delay).

Dokkareita ja kuvia

Modulissa on omat punnaiset LEDit, jotka fokusoidaan lukualueelle viivaksi. Optiikassa on sisällä suodatin, joka päästää läpi vain punaisen. Ainakin iPhone SE:n näytöltä täydellä kirkkaudella pystyi lukemaan konffauskoodeja, kun koko ja etäisyys olivat sopivat.