Mobilepay

Helsinki Hacklabin wiki
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Sisällysluettelo

Mobilepay

Yhdistyksellä on käytössä (10-2020 alkaen) Mobilepay tarvikevälityksen rahaliikenteeseen. Tämän laajentaminen myös limukassaan on selvityksen alla.

Lähitulevaisuudessa järjestelmällä voi maksaa laservanereja ja 3D-filamenttejä

Kuinka asia toimii:

  • Ensimmäisellä kerralla tarvittaessa, lataa älypuhelimeen Mobilepay-sovellus ja luo tili sekä liitä maksukortti.
  • Laservanerihyllyssä on QR-koodin sisältäviä tarroja
  • Skannaa oikean tuotteen koodi, summa ja viesti on valmiiksi täytetty. Hyväksy maksu

Mikäli QR-koodin luku ei onnistu, maksun voi tehdä myös koodilla 12629 tai hakemalla Helsinki Hacklab. Syötä tällöin viestiksi tuote esim “Laservaneri 4mm”

Laserhuoneessa ja 3D-printtereillä on lisäksi erilliset maksukoodit vapaavalintaiselle summalle, jota käytetään jos tuotteelle ei ole omaa hintaa (jämälevyjen vapaaehtoinen maksu, 3D-filamentti metrihintaan)

Varajärjestelmä

Jos mobilepayn käyttö ei jostain syystä onnistu (ei maksukorttia, verkkoyhteys nurin etc), vaihtoehtona toimii manuaalinen menetelmä. Laita rahat kirjekuoreen, kuoreen päälle päivämäärä, nimi, summa ja tuote. Kuori Loungessa puhelimen alla olevaan metalliseen lukittuun lippaaseen. Lähetä sytemille sähköpostia nick @ iki piste fi jossa vastaavat tiedot, niin summa siirretään mobilepayn kautta kirjanpitoon

Taustatietoa

Mobilepay tilittää rahat yhdistyksen tilille päivittäin palvelumaksulla vähennettynä. Palvelumaksu on (10/2020) 6 snt tai 0.75% siirretystä summasta, kumpi nyt on isompi. Eli parin euron maksuissa palvelumaksun osuus on suhteessa suurempi. Lisäksi pankkimme veloittaa tilisiirrosta jonkun kertamaksun per tilitys-siirto.

QR-koodit on tulostettu P-Touch-ohjelmalla. Documents/My Labels/-hakemistossa on tiedosto, joka lukee CSV-tiedostosta tarroihin QR-koodin sisältämän URLin ja tekstin. CSV-tiedosto taas on kaavalla generoitu samassa hakemistossa majailevasta xlsx-tiedostosta.

Lisätiedot: sytem ja Hallitus