Maxwell's Daemon

From Helsinki Hacklabin wiki
Jump to: navigation, search


Maxwell's Daemon

Tyyppi: game, arduino+oscilloscope
Tekijät: Suovula, Harald
Aloitettu: Assembly 2010
Tila: valmis
GitHub: [TODO]


Alkukuva
DA-konvertteri
DA-konvertteri

Historia

Luotuaan DA-muuntimen arduinolle ja testattuaan sitä oskilloskoopilla huomattiin että oskilloskooppia voitaisiin käyttää näyttönä. Rakennettiin 2 parempaa muunninta ja panttiin skooppi x-y moodiin eli kanava 1 poikeutti sädettä vertikaalista ja kanava 2 horisontaalisesti. Arduinolta syötettiin sitten arvoja nopeasti DA-muuntajille. Oli assembly 2010 yö. Katsokaa ja he päättivät tehdä siitä pelin. Harald pani aivonsa kuumeiseen luomismoodiin ja sieltä tuli hetken kuluttua ulos tämä idea.

Peli

Pelin idea on olla Maxwellin demoni ja pussittaa karkailevat kuumat kaasuhiukkaset. Demonilla on voimakenttä jota esittää näytön läpi kulkeva viiva. Hiukkaset eivät pääse viivan (luukku) läpi. Luukku on oletusarvoisesti kiinni. Kun demoni (pelaaja) näkee hiukkasen tulevan kohti luukkua hän voi avata sen hetkeksi. (Käyttöliittymänä pelissä on tulitusnappi.) Vaarana on että loukussa olevat kaasuhiukkaset pääsevät tuolloin karkaamaan joten pelaajan pitää olla nopea ja tarkkana.

Toteutus

Suovula toteutti pelin pääosin Assyilla. Haraldia saa syyttää pelin ideasta ja Demonin alkukuvan varastamisesta netistä. Peli on kirjoitettu Arduinolle. Kaasumolekyylit poukkoilevat satunnaisesti eri suuntiin noudattaen (päähänpantua)Newtoniaalista mekaniikkaa kvanttimekatermodynamisesta aiheestaan huolimatta(poor Iisack). Pelissä ei ole ääniä, mutta hiukkasilla on 4 eri kirkkautta! Pelin käynnistyessä on näyttävä alkukuva demonista. Toisella kerralla lisäsimme ison tulitusnäppäimen alkuperäisen tilalle muuten peli on säilynyt ennallaan.kirjoitusalusta: http://www.kirjoitusalusta.fi/maxwells-daemon