MYOS Modular/Mixer

From Helsinki Hacklabin wiki
Jump to: navigation, search


MYOS Modular/Mixer

Tyyppi: syntetisaattorimoduuli
Tekijät: Dronir
Aloitettu: 2018-11
Tila: toimii, sort of


Ensimmäinen iteraatio, jossa purkkaviritys kun potikat levyllä väärinpäin.

MYOS CV Mixer on itse tehty Eurorack-formaattia noudattava 3-kanavainen mikserimoduuli. Se on osa MYOS Modular -projektia.

Mikseri on käytännössä itse KiCADilla piirretty versio Erica Synths DIY Mixer II -moduulista. Erotuksena esikuvaansa tämä mikseri on "DC-coupled", eli sillä voi miksata myös hitaasti muuttuvia signaaleja, kuten kontrollijännitteitä.

Moduulin potentiometrit ovat 4mm varrella varustettua 100k mallia, joita joskus tuli hacklabille valtava määrä bonkkikuormassa. Niitä löytynee vielä elektroniikkahuoneesta, ja allekirjoittaneella on niitä n. sata kpl kotona. Ne ovat sangen ärsyttäviä käyttää, sillä niiden jalanjälki piirilevyllä on iso ja ne täytyy asentaa outoon kulmaan jotta nupin liikekaari on järkevä. Piirsin niille KiCAD-jalanjäljen (TODO: linkki). Moduulin 3.5 mm jakit ovat Thonkiconn-mallia.

Ensimmäinen versio

Ensimmäinen versio syntyi loppuvuodesta 2018. Tilasin piirilevyt (3 kpl) OSHParkista, mutta siinä oli pieniä suunnitteluvirheitä. Pahimpana virheenä potentiometrit olivat väärinpäin, joten äänenvoimakkuus kasvoi vastapäivään kääntäen. Korjasin ensimmäisen kasaamani version leikkaamalla potentiometrien jalat poikki ja juottamalla tilalle johdot ristiin. Ajatuksissani katkaisin myös keskimmäiset jalat vaikka ne olisi voinut säästää... Ei pidä kolvata illalla väsyneenä.

Ensimmäisessä versiossa oli lisäksi pieni heitto potentiometrien paikassa niin, että niiden akseli ei ole täysin moduulin keskilinjalla (kuten keskimmäiset jakit). Tämä oli pieni ryppy etupaneelin suunnittelussa. Etupaneeli tälle versiolle on olemassa Fusionissa piirrettynä DXF-tiedostona laserleikkausta varten, mutta sitä ei ole piirretty vielä.

Tämän version kaksi ylimääräistä piirilevyä saa allekirjoittaneelta pyytämällä ilmaiseksi, jos haluaa jostain syystä tehdä oman.

Toinen versio

Toinen versio, jossa ensimmäisen ilmeisimmät virheet on korjrattu, on piirretty maaliskuun alussa 2019, muttei vielä tilattu. Korjatullekin versiolle on piirretty etupaneeli.


KiCAD-tiedostot

TODO