Limukassa

Helsinki Hacklabin wiki
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Labilla on jäsenten käytettävissä limukassa. Jääkkaappiin on rakennettu Limumaatti jossa on vaihteleva valikoima juomia.

Kaikki jääkapissa olevat limutölkit maksavat 1,50€. Rahat maksetaan jääkaapin päällä olevaan metallipurkkiin. Kun on ottanut jääkaapista juoman, laitetaan uusi tölkki jonon perään. Ne löytyvät jääkaapin vierestä. Juomat maksetaan sillä hetkellä kun ne otetaan kaapista, ei siis ennakkomaksuja tai velaksi juomista.

Tyhjä tölkki joko laitetaan pantillisten tölkkien ja pullojen astiaan, jos se kuuluu palpa-järjestelmään. Muussa tapauksessa se puristetaan kasaan ja laitetaan SER-astiaan.


Limukassan hoitaminen

Käytäntö 2018:

Kun juomat ovat vähissä, niitä on syytä hakea lisää. Tämän voi tehdä kuka vain vapaaehtoinen, juomia voi hakea Verkkokaupan myymiöstä (tai mistä tahansa mistä sopivia tuotteita saa sopivalla kappalehinnalla). Verkkokuopan henkilökunta toivoo (11/2018) ettei juomia turhaan tilata etukäteen myymälänoutoon ja maksettavaksi, vaan keräillään ne suoraan myymälästä kärryyn, heidän prosessinsa taipuu huonosti noiden keräilyyn. Normaali kertaerä on viime aikoina ollut noin 150-200e eli 6-8 levyä juomia. Näistä kuitti matkaan ja kassasta käteisnosto vastaavalla summalla.

Tyhjien tölkkien palautus on helpointa tehdä Sellon alakerran automaattiin, on ehdottomasti nopein kokeilemistani tölkinsyöjäkoneista. Tästä rahat käteisellä kassaan tai suoraan seuraavaan hankintaan. Kolikoiden osalta järkevintä lienee toimittaa ne Sellon yläkerrassa, Prisman sisäänkäynnin vieressä olevan automaatin kautta omalle tilille jonkun limunhakureissun yhteydessä.