LifeGreenMidiProject

From Helsinki Hacklabin wiki
Jump to: navigation, search
GLMP0002.JPG

LGMP

LifeGreenMidiProject

Tyyppi: Musageneraattori
Tekijät: Karttu
Aloitettu: 2005-
Tila: Kehittyy
GitHub: [1]


Generoi midiä permutaatioista (nuotit) ja Life-simulaation meneillään olevasta kuviosta (dynamiikka & "rytmi"). Toiminta perustuu matematiikkaan ja on siinä mielessä täysin determinististä. Toisaalta FPGA:n vipusia säätelemällä ja ulkoista beat-lähdettä käyttämällä laitetta voi käyttää myös interaktiivisena soittimena.

kahdeksan sävelen permutaatioita läpi (sävelet on oivaltavasti valittu pentatonisesta skaalasta riitasointujen minimoimiseksi). Tämä muistuttaa sekä Schönbergin jaksollista sävellystekniikkaa, että Englannista lähtöisin olevaa "Change Ringing" taidemuotoa (http://en.wikipedia.org/wiki/Change_Ringing sekä http://plus.maths.org/content/ringing-changes) siis sama sävel ei soi kahdesti yhden "tahdin" aikana ja sävelten järjestys ei toistu kahta kertaa "biisin" koko syklin aikana, joka voi kestää useita päiviä. Siis teoriassa musiikkiin ei voi kyllästyä lainkaan.

  • Shakkilauta & LIFE-game Shakki-nappuloiden asema laudalla toimii life-gamen alkuasetelmana. Syntyvät elämänmuodot vaikuttavat sävelten dynamiikkaan
  • Midimoduuli joka tuottaa äänet ja efektit.

Mielenkiintoista on se, että itse laitteessa ei ole mitään CPU:ta tai muuta mikrokontrolleria, vaan se on toteutettu FPGA-kortilla Verilog-kielellä suoraan koodaten.


More info in English and the current Verilog-sources: https://github.com/karttu/lifemidi

Videota WÄRK:fest 2012:sta, http://www.youtube.com/watch?v=JED4cH_cg-o jossa kyseinen laite kuitenkin pienemmässä roolissa, osana Hacklab Sequenced ensembleä, sekä still-kuva laitteesta samoilta messuilta: http://www.flickr.com/photos/ermuggo/8118742971/sizes/k/in/pool-2089172@N20/ (Laitteen rakentaja näkyy kuvan taustalla ilman päätään.)