IPad Case

From Helsinki Hacklabin wiki
Jump to: navigation, search


IPad Case

Tyyppi: tekstiili
Tekijät: jautero
Aloitettu: 2012
Tila: Versio 2.0 valmis


Versio 1.0: Laukku

Ensimmäinen versio oli yksinkertainen olkalaukku. Piirsin keinonahkaan iPadia käyttäen suorakaiteen, joka oli yhtä leveä kuin iPad ja kaksi kertaa niin korkea. Lisäsin joka sivulle noin 1 cm saumanvaraksi. Taitoin kankaan oikeat puolet vastakkain ja ompelin sivusaumat. Ennen sitä kuitenkin tein olkahihnan leikkaamalla sopivan pituisen suikaleen keinonahkaa ja taittamalla sen kaksinkerroin oikeat puolet vastakkain Taitoin myös reunat nahan sisäpuolelle ennen kuin ompelin sen kiinni aniin läheltä reunaa kuin uskalsin. Sitten kiinnitin olkahihnan päät sivusaumoihin ja ompelin ne. Sitten ompelin laukun suuaukkoon päärmeen taittamalla reunat sisäpuolelle ja ompelemalla ne kiinni.

Huomioita

  • Keinonahan etuna on, että sitä ei tarvitse huolitella.
  • Päärme kannattaa ommella ensin.
  • Saumanvaran lisäksi joka sivulle olisi kannattanut varata n. 5 mm huomioimaan iPadin paksuus. Nyt iPad 2 mahtuu kyllä laukkuun, mutta vain ilman SmartCoveria.
  • Jos laukun tekee purkautuvasta materiaalista, suuaukosta tulee siistimpi, jos siihen ompelee kaksinkertaisen päärmeen, mikä tulee huomioida jo kangasta leikattaessa.


Versio 2.0: Kansio

Seuraava ideani oli tehdä avautuva "kansio", jossa on läpinäkyvä tasku iPadille. Etolasta löytyi rulla PVC-muovia, joka sopi tarkoitukseen, koska se oli paitsi läpinäkyvää ei myöskään estänyt kapasitiivisen kosketusnäytön toimintaa. Leikkasin keinonahasta palan, joka tällä kertaa oli leveyssunnassa kaksinkertainen. Leikkasin PVC-muovista iPadin kokoisen palan ja liimasin kuumaliimalla keinonahan toisen puolikkaan saumavarat sen päälle. Näin minulla oli tasku iPadille. Toiselle puolelle leikkasin kankaasta samankokoisen palan, huolittelin sen reunat ja ompelin sen keinonahan toisen puolen reunoihin oikeat puolet vastakkain. Alunperin olin ajatellut sulkemismekanismiksi magneetteja, mutta totesin, että helpompi oli kuminauha, jonka laitoin kankaan ja nahan väliin ennen niiden ompelemista kiinni. Sitten käänsin ompelemani "taskun" oikeinpäin. Koska olin leikannut pahvista mallin, jota olin käyttänyt PVC-muovin leikkaamiseen, päätin laittaa sen kansion kannen kovikkeeksi. Leikkasin sitä vähän pienemmäksi, jotta se mahtui "taskun" sisään ja ompelin sitten avoimen reunan kiinni. Jo ennen saumojen ompelua olin taittanut kankaan sisäreunan kaksinkerroin, jotta se jäisi viimeisen ompeleen sisään ja reunasta tulisi siistimpi.

IPadKansio-auki.jpg
IPadKansio-edestä.jpg
IPadKansio-takaa.jpg

Huomioita

  • Samat huomiot kuin 1.0 versiossa. Etenkin tuo ylimääräisen "sisävaran" puute aiheuttaa sen, että iPadin saaminen taskuunsa on hankalaa ja usein tulee vahingossa samalla painaneeksi virtanappia.