Arduinoboy

From Helsinki Hacklabin wiki
Jump to: navigation, search


Arduinoboy

Tyyppi: Laite
Tekijät: anacron
Aloitettu: 2012
Tila: Valmis


Arduino Gameboy serial interface

Gameboy ja Arduinoboy

Arduinoboy on Arduinolla toteutettu laite jolla muunnetaan MIDI-data sopivaan muotoon Gameboy-ohjelmille kuten LittleSoundDJ, Nanoloop ja mGB. Käytännössä voit siis tämän laitteen avulla ohjata tarkoitusta varten tehtyjä ohjelmia tai soittaa musiikkia midiohjaimien kautta Gameboylla.

Arduinoboyn lisäksi tarvisee myös tavan käyttää kyseisiä kolmannen osapuolen ohjelmia Gameboyllä. Nanolooppia levitetään vain cartridgena, LSDJ cartridget ovat harvinaisia mutta nykyään sitä levitetään rommina jonka voi ostaa muutaman dollarin hintaan, mGB on ilmainen jonka voi ladata Arduinoboyn sivuilta.

Käytännössä softien käyttöön tarvitsee nykyään "varmuuskopiolaitteen" jolla pystyy ajamaan rom tiedostoja. Gameboyn modaamiseen tarkoitettua sälää ja varmuuskopiolaitteita voi hankkia esim Kitsch-Bent storesta

Ensimmäinen testaus breadboardilla
Kotelon havainnointia Google Sketchupilla
Valmis Arduinoboy käytössä

Rakentamisen syy

Projekti lähti käyntiin siitä kun satuin löytämään Australiassa lomaillessani Fremantlen Cash Convertterista edullisen originaalin Gameboyn. Ongelmana oli vain se että en enää omistanut laitteelle yhtään peliä ja sille piti keksiä jotain käyttöä...

Tovin Gameboy modeja googletellessani törmäsin kyseisen projektin kotisivuille ja koska Arduino oli jo ennestään tuttu kapine päätin kokeilla rakentaa kyseisen härvelin.

Rakentaminen

Arduinoboy esimerkki2.jpg


Aloitin projektin teon suunnittelemalla sille kotelon ja ajattelin että tässä olisi hyvä tekosyy opetella käyttämään Hacklabin laserleikkuria. Päädyin rakentamaan kotelon yksinkertaisella tavalla niin että sen seinämät ovat avoimet ja pohja sekä kansi ovat ruuveilla kiinni toisissaan.

Kotelon suunnittelu alkoi metsästämällä netistä arduinon kiinnitysreikien etäisyydet jotta voin piirrellä ne paikoilleen. Adafruitilta löytyy hyvät ohjeet tähän Kun kiinnitysreijät olivat valmiina pystyin arvioimaan paljon tarvitsen koteloon tilaa ja lisäilin ledeille ja midi-liittimille paikat. Lopulliseen versioon muutin reunaruuvien koot M4 kokoon koska kyseisiä ruuveja oli paremmin saatavilla. Yläruuvin paikan muutin 5mm virtaledille ja modiledien yläpuolelle tuli paikka painokytkimelle, kotelon kooksi tuli 100x100mm.


Todo

  • Nauhoita äänidemo Jarin midimousen kera

Midimouse-arduino.jpeg

BOM

2 x 220Ω resistors. 7 x 2KΩ resistor. 1 x 270Ω resistor. 1 x 6N138 opto-isolator. 1 x 1N914 signal diode. 1 x SPST off-(on) pushbutton. 2 x 5 pin female 180 degree DIN connectors. 1 x GameBoy link cable


"Kytkentäkaavio" ja softa löytyy alkuperäisen projektin kotisivuilta: http://code.google.com/p/arduinoboy/