Limumaatti

Helsinki Hacklabin wiki
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Limumaatti
Aloitettu: 2011
Tyyppi: juomateline
Tekijät: Suovula, Jautero
Tila Valmis
GitHub [1]

Kuvaus

Kuva limuautomaatin ensimmäisestä versiosta

Niitä varten on rakennettu Hacklabin jääkaappiin teline, jonka tarkoituksena on auttaa ottamaan kylmiä juomia. Ideana on, että pullot ovat jääkaapissa jonossa (FIFO), josta aina otetaan ensimmäinen (kylmä) pullo/tölkki ja johon uusi (lämmin) yksikkö laitetaan viimeiseksi. Pullo kylmenee jääkaapissa matkatessaan jonossa viimeisestä ensimmäiseksi. Pullojen (ja tölkkien) kuljetuksesta huolehtii painovoima, koska pullot ovat telineessä takaosassa vinoilla tasoilla ja tölit etuossassa pystysuorissa lokeroissa, kuten vasemmalla olevasta kuvasta näkyy. Pullot liikkuvat oikealta vasemmalle ja tölkit ylhäältä alas.

Trophy.png

Tämä projekti valmistui!
This project was completed!

Nykyinen toimintatapa

Kaikki limut maksavat 1,50€. Rahat maksetaan jääkaapin päällä olevaan metallipurkkiin. Kun on ottanut jääkaapista juoman, laitetaan uusi tölkki jonon perään. Ne löytyvät jääkaapin vierestä. Juomat maksetaan sillä hetkellä kun ne otetaan kaapista, ei siis ennakkomaksuja tai velaksi juomista.

Tyhjä tölkki joko laitetaan pantillisten tölkkien ja pullojen astiaan, jos se kuuluu palpa-järjestelmään. Muussa tapauksessa se puristetaan kasaan ja laitetaan SER-astiaan.


Limukassan hoitaminen

Käytäntö 2018:

Kun juomat ovat vähissä, niitä on syytä hakea lisää. Tämän voi tehdä kuka vain vapaaehtoinen, juomia voi hakea Verkkokaupan myymiöstä. Henkilökunta toivoo (11/2018) ettei juomia turhaan tilata etukäteen myymälänoutoon ja maksettavaksi, vaan keräillään ne suoraan myymälästä. Normaali kertaerä on viime aikoina ollut noin 150-200e eli 6-8 levyä juomia. Näistä kuitti matkaan ja kassasta käteisnosto vastaavalla summalla.

Tyhjien tölkkien palautus kannattaa tehdä sellon automaattiin, on ehdottomasti nopein kokeilemistani tölkinsyöjäkoneista. Tästä rahat käteisellä kassaan tai suoraan seuraavaan hankintaan. Kolikoiden osalta järkevintä lienee toimittaa ne automaatin kautta omalle tilille jonkun limunhakureissun yhteydessä.